Tolmácsolás

A Médiabó Kft. Tolmácsiroda a következő nyelvi viszonylatokban áll az ön rendelkezésére
A Médiabó Kommunikációs Központ Tolmácsiroda árai (2006. január 1-től is érvényes)
Nyelv-pár óradíj Napidíj (8 óra)
Angol – magyar
Francia – magyar
Német – magyar
Olasz – magyar
Spanyol – magyar
8.000-12.000 Ft Max. 110.000 Ft
Bolgár – magyar
Cseh – magyar
Horvát – magyar
Lengyel – magyar
Orosz – magyar
Román – magyar
Szerb – magyar
Szlovén – magyar
Ukrán – magyar
8.000-12.000 Ft Max. 110.000 Ft
Arab – magyar
Dán – magyar
Japán – magyar
Svéd – magyar
Egyéb nyelv – magyar
10.000-12.000 Ft Max. 110.000 Ft
Két idegen nyelv között 10.000-15.000 Ft 80.000-120.000 Ft
Minimálisan megrendelhető időtartam: 4 óra Az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák!

A Tolmácsolás fajtái: Tolmácsolás

A nyelvi közvetítés a megrendelő igényei szerint történhet konszekutív (szakaszos) tolmácsolás, fülbesúgás, illetve szinkrontolmácsolás útján. Engedje meg, hogy az alábbiakban segítsünk önnek kiválasztani a céljainak leginkább megfelelő tolmácsolástípust.
  1. Konszekutív tolmácsolást általában konferenciákon, rendezvényeken, kiállításokon stb. szokták alkalmazni, ahol a tolmács a felszólaló beszédét gondolati egységenként, azokat követően közvetíti a célnyelven. Amennyiben több mint egy célnyelvvel kell dolgozni, nem célszerű ezt a formát választani, ugyanis az egymást követő nyelvek túlságosan megtörik a beszédet. A konszekutív tolmácsolás a tárgyalásokon, megbeszéléseken is használható: itt a párbeszéd jellegéből adódóan az ún. rövid szakaszos konszekutív tolmácsolás a leghatékonyabb.
  2. A fülbesúgást abban az esetben javasoljuk, ha csak néhány személy nem beszéli az adott eseményen használt nyelvet. Ilyenkor a tolmács a kis számú hallgatóság (1-3 fő) közelében helyezkedik el, és az elhangzással párhuzamosan, gyakorlatilag szimultán módon tolmácsol számukra. A hallgatóság kérdéseit illetve válaszait a feléjük intézett kérdésekre a vezérnyelv beszélői számára fennhangon továbbítja.
  3. A szinkrontolmácsolás lehetővé teszi, hogy különböző nyelveket beszélők az eredeti szöveg elhangzásával közel egy időben valamely általuk beszélt nyelven hallhassák az elhangzottakat, ami jelentős időmegtakarítást jelent. Többnyelvű konferenciákon, szakmai rendezvényeken, valamint tréningeken, bemutatókon, multinacionális vállalati környezetben egyaránt kiváló megoldást biztosít.
Szinkrontolmácsolás esetén szükség van bizonyos technikai berendezésekre, pl. tolmácskabin, fejhallgatók stb. Igény esetén, ezügyben is segítséget nyújtunk.

Kedvezmények:

  • Amennyiben három napnál hosszabb időre veszi igénybe szolgáltatásunkat, az összárból 10% kedvezményt adunk.
  • Ha két vagy több tolmács munkáját egyidejűleg veszi igénybe, akkor a szolgáltatás összárából 10% kedvezményt biztosítunk.
  • Tolmácsolási szerződés kötése esetén a 2007. év egészére 10% kedvezményt nyújtunk.
  • Azok a megrendelők, akik a tolmácsolás mellett egyidejűleg fordítási szolgáltatásunkat is igénybe veszik, 5% kedvezményt kapnak.
  • Egyszerre legfeljebb 1 kedvezménytípus vehető igénybe.

Felárak:

  • Budapesten kívüli munkavégzés esetén az utazás számla szerinti költsége
  • Szinkrontolmácsolás esetén két tolmácsra van szükség.
árlista letöltése
MagyarEnglishCestinaSlovenska